måndag 27 juni 2011

Framtidens bastu....


Nätverkande, nätverkande och åter nätverkande! Jag vill inte veta vad alla gör, hela tiden! Det är slöseri med min dyrbara tid. Dessutom är det oförskämt att sätta igång och skriva på datorn eller mobilen en massa onödiga saker, när någon annan är närvarande. Ensam med sin mobil eller laptop, vill man ju inte gå omkring och vara. Man vill ju samverka! Dessutom är det ett hot mot folkhälsan, allt detta datorsittande och spelande. Folk kommer förlora förmågan att läsa längre stycken än ett kortare kåseri, om de hela tiden matas med rumphuggna sentenser. Språket förflackas och kommer i förlängningen dö ut! Om vi inte har drunknat i klimatförändringarnas nya syndaflod. Demokratin kan hälsa hem, om facebook och google får hållas, till slut har de fullständig kontroll över vad var och en gör, och kan styra in oss i grupper där folk tror att det är sanning de läser, och agerar därefter. Inte undra på att unga människor går bärsärk och dödar folk till höger och vänster. De har lärt sig det på internet! Om man bygger upp hela samhället på it-chimären, och så blir det strömavbrott! Då är det HELT KÖRT! ( Och detta vill du medverka till!!?!) Skaffa dig ett RIKTIGT kontaktnät. Ett som man kan diskutera VERKLIGA problem och lösningar med, över en bastu och en golfrunda.
eller...

En av de viktigare kunskaperna skolan förmedlar, är den att fungera i samklang med en grupp på olika sätt. Att öva turtagning, räcka upp handen när man vill prata, grupparbeta och uttrycka sig så att andra förstår. Men också att ha kunskap och medkänsla om andra kulturer. De formella kunskaperna i t.ex. geografi, är till för att vi ska kunna förstå människorna i vår omvärld.
Till den förändringsobenägna skulle man kunna förklara det så här:
Det är ingen skillnad! Det är bara pennan och pappret som har utvecklats litet. Och begreppet text inbegriper litet mer än bara bokstäver.... bilder och sånt. Och redovisningen blir litet roligare och effektivare om man sätter bilder till.. Men diskussionen tar litet längre tid, mellan inläggen. Kanske blir de mer genomtänkta då.. Och så GILLAR ungdomar det, oxå! Och så är det några fler med och diskuterar!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar